Iz trgovačkog društva „Nasadi d.o.o." objavili su javni natječaj za prodaju napuštenih grobnih mjesta i to na pravoslavnom dijelu Gradskog groblja.

Te dvije grobnice bile su oglašene i u natječaju Nasada, koji je bio u ožujku prošle godine, ali nije iskazan konkretan interes. 

Cijene su ostale iste, potvrdio je direktor Josip Krnčević kao i činjenicu da na Gradskom groblju više nema novih grobnih mjesta, kao ni napuštenih grobnica za prodaju.

Nešto više od 1000 kandidata čeka na kupnju grobnog mjesta kojeg jedino mogu dočakati na budućem groblju u Crnom. Međutim, natječaj za izvođača radova na izgradnji grobnica nedavno je poništen.

Na čakanju je i model kupovine grobnica, koji se mora dogovoriti u Gradu Zadru.

Do tada prodaja dviju starih grobnica: Prva, P.G. 121, je s tri ukopna mjesta s početnom cijenom od 5.972,53 eura. Druga grobnica, P.G. 7 sadrži 6 ukopnih mjesta, a njezina početna cijena je 9.290,60 eura.

- Navedene grobnice mogu se razgledati svakim danom od 8 do 14 sati na Gradskom groblju u Zadru, a moguće je i izvršiti uvid u Procjembeni elaborat za svaku zasebno grobnicu, navode iz Nasada na službenim stranicama.

Specifikacije svake od njih te uvjeti natječaja mogu se vidjeti na linku.

Isto tako, objavljen je i natječaj za prodaju opreme i uređaja grobnice na Gradskom groblju u Zadru.