Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić iznijela je danas na konferenciji za medije ispred sjedišta PU zadarske, kako kaže, detalje iz šokantnog iskaza nekadašnjeg načelnika krim-policije Bore Mršića u postupku koji je vodio protiv nje zbog klevete.

Iako je u postupku (nepravomoćno) oslobođena smatrala je potrebnim iznijeti navod o navodnim podmetanjima unutar policijske uprave.

„Moj jedni krimen bio je da sam pod utjecajem alkohola bio sudionik u prometnoj nesreći, a taj prekršaj nisam ponovio. To je konstrukcija mojih kolega, koji su to željeli iskoristiti da se domognu rukovodećih pozicija, kako bi mogli kadrovirati i donositi odluke koje ne bi mogli da sam ja ostao na tom mjestu", iznio je Mršić u svom iskazu.

- Tako Mršić tumači vožnju u alkoholiziranom stanju i otimanje zaštićenog svjedoka. To ne govori netko u kafiću nego nekadašnji načelnik kriminalističke policije pred sutkinjom koja ga je upozorila kako mora govoriti istinu. Ovo priznanje da se u zadarskoj policiji ne donose odluke po zakonu, nego po privatnom mišljenju ljudi na vodećim pozicijama, što ukazuje na klanovske borbe u policiji, prijavila sam unutrašnjoj kontroli, Odvjetništvu i kabinetu ministra. Ako je to točno i ako se tako podmeće u policiji, onda je normalno da se i ja osjećam nesigurno i da očekujem da će se pristisci nastaviti, iako mi ništa ne mogu naći, rekla je Botić.

Marko Pupić Bakrač ukazao je na dvostruke standarde policije, koja ne podnosi kaznenu prijavu kada netko otvoreno prijeti ubojstvom, što je vidljivi na snimci, ali zato njemu zbog metafore na Facebooku u šest sati ujutro pretresa kuću kako bi zastrašila njegovu obitelj.

- Ovo nije hrvatska policija, nego HDZ milicija d.d., smještaju jedni drugima a kako neće nama. Ovo svjedoči kako za mjesto načelnika policije nije bitno radi li zakonito, nego je li lojalan HDZ-u, rekao je Pupić-Bakrač.