Desno od sv. Donata naveliko se priprema pozornica za spektakularan koncert u povodu 30. obljetnice smrti i 70. godišnjice rođenja legendarnog zadarskog glazbenika Tomislava Ivčića, koji će se održati 17. kolovoza s početkom u 21 sat. 

Uz izravan prijenos na HRT-u i Hrvatskom radiju, Ivčićeve pjesme u novim aranžmanima Saše Miočića izvest će Zorica Kondža, Doris Dragović, Tedi Spalato, Neno Belan, Matija Cvek, Mija Dimšić, Ivana i Marija Husar, Ivana Kindl, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ivica Sikirić-Ićo, Vlado Kalember, Mladen Grdović, grupa Forum, Ive Županović, Marina Tomašević, Jure Brkljača, klapa Munita te Davor Pekota i klapa Niko.

Budući da je hrvatsku glazbenu baštinu zadužio svojim opusom, naročito s domoljubnim pjesmama koje predvodi „Stop the War in Croatia" koja se emitirala na radio i tv postajama širom svijeta, za ovaj se koncert očekuje velik interes publike za koju je ulaz slobodan.

Za aranžmane i orkestar je zadužen Saša Miočić, poznati zadarski glazbenik, glazbeni producent i aranžer. Orkestar će činiti osmeročlani bend sastavljen od vrhunskih glazbenika kojemu će biti pridodan poznati Zadarski komorni orkestar sačinjen od 14 gudača s kojim inače ravna maestro Ivan Repušić. Za scenografiju je zadužen zadarski scenograf Neven Stojaković, od tehnike će na raspolaganju biti: veliki razglas, rasvjeta sa 70 uređeaja, aluminijska konstrukcija s krovištem, led ekrani 30 m2 i crkva sv. Donata kao moguća dodatna pozicija za projekcije.

Podsjetimo, od danas do 21. kolovoza bit će nedostupan dio parkinga kod sv. Marije jer će biti zauzet vozilima vatrogasaca, Hitne medicinske službe, Tehnike i HTV-a.