Pojačane aktivnosti usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i prošlog vikenda, kada su zadarski policajci kontrolirali ukupno 896 vozila i vozača.

Tako su u nedjelju, 13. kolovoza u 19.20 sati u Zadru u Ulici PutMurvice zaustavili 62-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,13 g/kg upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka, a što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda.

Zbog počinjenog prekršaja, 62-godišnji hrvatski državljanin je isključen iz prometa. Vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istog dana, u 12.38 sati, policijski službenici Policijske postaje Zadar u Murvici su tijekom kontrole prometa zaustavili teretni automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je pod vidnim utjecajem alkohola upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je odbio alkotestiranje te je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja, vozač je jutros prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Također, u nedjelju u 07.30 sati u Zadru u Ulici 72. Bojne vojne policije, policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su teretni automobil sisačkih registarskih oznaka s kojim je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 23-godišnji hrvatski državljani. Uz optužni prijedlog, vozač je prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel nadležnog suda u Zadru.

Policijski službenici Policijske postaje Biograd, u nedjelju, 13. kolovoza u 01.45 sati su u Ulici dr. Franje Tuđmana pokušali zaustaviti automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je vozač na obilježenom pješačkom prijelazu, nepropisno pretjecao vozila ispred sebe. Uz zvučnu i svjetlosnu signalizaciju vozač je zaustavljen. Daljnim postupanjem prema 26-godišnjem vozaču utvrđeno je kako je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,79 g/kg te za vrijeme izrečene zabrane upravljanja vozilima.

Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je zbog počinjenih prometnih prekšaja određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana.