Portal Morski.hr jučer je izvijestio kako je Austrijanka potjerala hrvatsku obitelj s plaže u Turnju i vezala lancima ležaljke.

- Gospođa iz Austrije pokušala nas je potjerati s ove plaže i prijetila je meni i mojoj obitelji. Tvrdi da je ovaj suncobran i dio plaže njen, doslovno je izletjela, uzela moju ležaljku, bacila je sa strane! Počela mi tumačiti da ima na to pravo, da je to njeno. Što je najgora stvar, nije ni državljanka Hrvatske. Svaki dan su te njene ležaljke, danju i noću zavezane lancima, rekao je Karlovčanin za ovaj portal.

Taj događaj izazvao je osude javnosti, a najdalje je otišao gradski vijećnik Domovinskog pokreta, dr. Damir Biloglav. Kao način na koje treba rješavati probleme Biloglav je umjesto zakonskih metoda predložio udaranje letvom:

- Čitam i ne mogu vjerovati! Strana državljanka, vezuje lancom lažaljke i tvrdi da je plaža njena, jedan komunalni redar na godišnjem a drugi se ne javlja na telefon, policija nije nadležna.... Prijatelju, uzmi letvu i riješi stvar pa da vidimo tko će biti nadležan. Jest da će tzv. novinari pisati o balkanskom divljaku koji je fizički nasrnuo na finu damu iz Austrije ali poruka bi bila jasna: vi bjelosvjetski jebivjetri ćete poštivati zemlju u koju dolazite milom ili silom a vi domaći gmizavci uredite državu ako ne želite da zakon letve primijenimo i na vas, poručio je Biloglav, implicirajući da bi letvom trebalo uređivati i službu policije i komunalnih redara.