Ministru Šimi Erliću izrečena je novčana kazna od 200 eura nakon što je u četvrtak 13. siječnja prošle godine, iza 21 sat, u Ulici 84. gardijske bojne HV Termiti, tada kao državni tajnik, vozio automobil zagrebačkih registracija 95 km/h, umanjeno zbog sigurnosne razlike na 85 km/h, ali i dalje značajno više od dopuštenih 50 kilometara na sat.

Erlić je u svojoj pisanoj obrani priznao počinjenje prekršaja te je zamolio sud da uzme u razmatranje kako u poslovne svrhe na tjednoj razini putuje na relaciji Zadar-Zagreb, te po ostalim dijelovima Hrvatske. Prekršaj je počinio vozeći se iz Zagreba, a s obzirom da se radi o njegovoj redovnoj ruti pazi da se pridržava prometnih ograničenja, te su ovakvi prekršaji iznimka i ističe kako će ubuduće biti pažljiviji i neće kršiti ograničenja.

Na temelju priznanja sud je nedvojbeno utvrdio da su se ostvarila obilježja prekršaja koji se Erliću stavlja na teret, stoga ga je oglasio krivim. Kao olakšavajuću okolnost cijenio je iskreno priznanje, a kao otežavajuću okolnost prekršajnu osuđivanost za isti prekršaj, te je izrečena novčana kazna ispod najniže zakonom propisane novčane kazne (390 do 920 eura) za ta djela prekršaja, držeći da će se i s tako ublaženom kaznom postići svrha kažnjavanja.