Policijski službenici Policijske uprave zadarske i strani policijski službenici koji borave na području Policijske uprave zadarske u sklopu projekta Međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija" provodili su aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije".

Posjetitelje Parka prirode „Vransko jezero" policijski službenici PU zadarske i strani policijski službenici iz Republike Mađarske, Poljske, Austrije, Italije i Kine upoznali su sa savjetima o samozaštitnom ponašanju. Prilikom susreta sa posjetiteljima Parka policijski službenici su podijelili brošure na jezicima država iz kojih dolaze.

Nositelj projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije" je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije, a potporu daje Sveučilište u Zadru, općine, gradovi i drugi subjekti u lokalnoj zajednici.

Ovom prilikom aktivnosti su podržali zamjenik načelnika Policijske uprave zadarske, načelnik Policijske postaje Biograd sa suradnicima iz Ureda načelnika PU - prevencija, Službe za javni red i sigurnost - koordinatori za strane policijske službenike, Policijske postaje Biograd, Policijske postaje Zadar i Postaje pomorske i aerodromske policije.

Aktivno se uključio i ravnatelj Parka prirode Vransko jezero sa svojim suradnicima i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije sa suradnicima.