Grad Zadar odbio je prijedlog Udruženja obrtnika Zadar da proglasi sajamske dane kako bi obrtnici i poduzetnici mogli raditi na blagdan Velike Gospe.

Smatraju kako bi paušalno proglašenje sajamskih dana bilo izigravanje Zakona o trgovini, pojasnio je za HRT zamjenik zadarskog gradonačelnika Ante Babić.

- To podrazumijeva definiranje i organizaciju svih sudionika i donošenje Pravilnika o sudjelovanju s pravima i obavezama sudionika i samih posjetitelja. No ni tada ne bi mogli raditi oni prodajni objekti koji na sajmu ne sudjeluju neposredno. Stoga je nemoguće, s obzirom na zakonsku odredbu, to provesti u djelo jer smatramo da je proglašanje sajamskih dana bez Sajma kao takvog, protuzakonito.

 Zadarski obrtnici nadaju se stoga kako će doći do korekcije Zakona.

- S obzirom na to da imamo puno obrta koji žive od ljetnih mjeseci i na to da će sljedeće godine biti 13 blagdana i praznika koji ne padaju u nedjelju, njima je to previše dana na koje će biti zatvoreni, rekla je predsjednica Obrtničke komore Zadarske županije Vesna Parić koja smatra da bi izmjena Zakona bile na dobrobiti mali poduzetnicima, obrtnicima, ali i kupcima.