Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 78 godina i hrvatskom državljankom u dobi od 67 godine koje se sumnjiči za prijevaru.

Muškarca se sumnjiči da je u siječnja 2018. godine u Biogradu oštećenog 45-godišnjeg hrvatskog državljanina s područja Karlovca, doveo u zabludu te s njim dogovorio i potpisao sporazum vezan za reguliranje međusobnih prava i obveza te sređivanja imovinsko-pravnog stanja u zemljišnim knjigama za zemljišnu česticu na području Općine Pakoštane kao i izgradnje objekta na navedenoj čestici. 

Sumnja se da je potom u zajedničkom dogovoru s 67-godišnjakinjom, radi stjecanja znatne protupravne imovinske koristi i ostvarivanja prijevarne namjere, oštećenom lažno predočio da će po završetku građevinskih radova te dovršene izgradnje objekta s više stambenih jedinica, na oštećenog prenijeti vlasništvo izgrađenog objekta, izuzev jedne stambene jedinice i dva pripadajuća parkirana mjesta.

Nakon dovršenih radova na objektu, u travnju ove godine, osumnjičeni su oštećenom zabranili daljnji pristup gradilištu i novoizgrađenom objektu te ga na taj način oštetili za iznos veći od 500 tisuća eura koje je oštećeni uložio za izgradnju navedenog objekta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Prijevara, protiv 78-godišnjaka i 67-godišnjakinje se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava redovnim putem.