Zadarsko more opet puno fekalija. Zaprimljen je video čitatelja u kojem se vidi kako u visini ribarnice iz cijevi izlaze fekalije s toaletnim papirom. Nedavno je bio sličan incident, kada je zbog kvara na crpnoj stanici uslijed velikih temperatura, također bio izljev fekalija.

  

Današnju situaciju, Grgo Peronja, direktor Odvodnje, objašnjava kako je riječ o starom oborinskom ispustu, koji bi trebao skupljati isključivo oborinske vode s tržnice i okolnih ulica, a u ovakvim vremenskim uvjetima zna doći do pojave fekalnih voda u njemu.

- Taj cjevovod je jako star, kao i ostatak Poluotoka postavljen između dva svjetska rata, ili čak i prije prvoga, i teško je danas odrediti kuda točno prolazi i što se događa. S obzirom da se pojavilo u vrijeme velikih oborina, vjerojatno je došlo do prelijevanja u nekom dijelu cjevovoda, ili je eventualno neki objekt prespojen u njega. Nažalost, ne postoji mogućnost da se to u ovom trenutku ispita, puno je toga sagrađeno u međuvremenu i možemo se za sada nadati kako se te situacije neće događati često. Prema dosadašnjim iskustvima, za nekoliko sati sve će se raščisititi, kaže Peronja.

Funkcija oborinskog cjevovoda nije odvođenje kanalizacijskih voda, već kišnice s prostora trgovačkog centra na tržnici okolnih ulica. Da nije postavljen, oborinske vode ne bi otjecale u more te bi plavile kuće.