Zračna luka Zadar lani je imala gotovo 25 milijuna kuna dobiti, što je skoro tri puta više u odnosu na dobit od osam milijuna kuna koliko su ostvarili u 2021. godini.

Ukupne prihode od 120 milijuna kuna udvostručili su u odnosu na godinu dana ranije. Ova, tekuća godina trebala bi biti u porastu prometa a time i prihoda prema financijskom planu kojeg potpisuje Josip Klišmanić.

On je u listopadu prošle godine dobio novi mandat uz mjesečnu plaću od neto 26 708 kuna dok je u bruto iznosu, direktor koštao Zračnu luku 41579,22 kuna. Ali sve za milijuntog putnika koji je lani proslavljen na zadarskom aerodromu i to prije samog rekorda na fešti za premijera Andreja Plenkovića.

Zračna luka je za reprezentaciju utrostručila troška u odnosu na prethodnu godinu dok je za dnevnice i putovanja skoro pet puta veći. Prvi je trošak u 2022. godini 130 tisuća kuna, a drugi 340 tisuća kuna.

Lani je bilo povećanje i u broju zaposlenih: sa 130 na 150 zaposlenika. Ne zna se koliki je prosjek plaće ali se zna da je ona lani kao i ove godine povećavana na ukupno 37,4 milijuna kuna. Lani je to bilo 26,43 milijuna kuna u bruto iznosu Nije isti ni ukupan iznos naknada za članove Nadzornog odbora koji pojedinačno iznosi 200 kuna.

Uz revizora Zadarske županije Željka Ivkovića kao predsjednika, zamjenica je Marija Blagojević kao predstavnica radnica. Dosadašnja zamjenica bila je Nada Brekalo iz Ministarstva prometa. Njoj je mandat završio u travnju 2023. godine a novi je dobila u svibnju 2022. godine. Dugogodišnjem član NO, Mariu Pešutu novi mandat je počeo u srpnja 2022. Tada je članica NO postala i Snježana Ćurković iz Općine Zemunik Donji.

Od predsjednika NO, Željka Ivkovića nismo uspjeli dobiti informaciju o tome kakav je prijedlog za raspolaganje s obiti skupštini koju čine predstavnici Ministarstva mora, Županije, Grada i općine Zemunik Donji.