Zadar je sinoć pogodilo grmljavinsko nevrijeme popraćeno kišom koje je, po podacima Meteorološke postaje Zadra, palo ukupno 52 litre četvornom metru, dok je maksimalni udar vjetra bio 28 metara u sekundi.  Skoro duplo više kiše palo je u Božavi gdje je izmjereno 95 litara kiše.

- Zadarski rekord za prvi dio kolovoza bio je preko 60 litara kiše po metru četvornom 2006. godine, a apsolutni rekord maksimalne dnevne količine za mjesec kolovoz dogodio se 1983. godine kada je palo 114,4 litara kiše. Srednje vrijednosti iznose 63 litre kiše mjesečno, dok kolovoški prosjek u Zadru varira od 0 do 189 litara, koliko je palo te kišovite 2006. godine, kazala nam je Lidija Fuštar, pročelnica Područnog meteorološkog ureda Split.

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. od utorka stabilizacija, od srijede povratak, ali ne toliko ekstremnog ljeta, prognoziraju iz DHMZ-a.

Češće Dojave zadarskim vatrogascima počele su jutros kada se vidjela eventualna šteta, pa trenutno diljem županije imaju nekoliko intervencija. Uglavnom se radi o saniranju palih grana stabala, oštećenjima osobnih automobila i sl. U noći su imali 25 intervencija i zbog ispumpavanja poplavljenih podruma.