Policijski službenici Policijske postaje Biograd proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela Razbojništvo.

Sumnjiči ga se da je u jučer, 04. kolovoza oko 04.30 sati u Biogradu na parkiralištu trgovačkog centra, automobilom došao do 23-godišnjeg hrvatskog državljanina koji se nalazio u društvu dvojice prijatelja te iz pištolja kojeg je neovlašteno posjedovao ispalio jedan hitac u zrak, nakon čega je uz prijetnju oružjem od 23-godišnjaka otuđio cigarete i upaljač, a potom se udaljio s mjesta događaja.

Nakon saznanja o događaju, policijski službenici su započeli s provođenjem kriminalističkog istraživanja te su jučer na širem biogradskom području uhitili 25-godišnjeg hrvatskog državljanina koji se dovodi u svezu s kaznenim djelom.

U prostorijama policije nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga nadležnog suda, na širem biogradskom području provedena je pretraga doma i drugih prostorija te automobila, koje osumnjičenik koristi tijekom koje je od osumnjičenika oduzet pištolj s tri pripadajuća spremnika te 139 komada streljiva.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništvo protiv 25-godišnjaka se podnosi kaznena prijava te je noćas predan Pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Također, zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv 25-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.