Komunalno redarstvu je provelo akciju oduzimanja proizvoda ilegalnim prodavačima na koje smo upozorili početkom srpnja. Redari su zaplijenili robu od ilegalaca u povijesnoj jezgri, a koju isti ti prekršitelji mogu otkupiti.

Na novinarski upit, pročelnik za komunalne djelatnosti Robertino Dujela pohvalio se akcijom redara.

- U dijelu postupanje prema prekršiteljima nedozvoljene prodaje na javnoj površini samo unutar povijesne jezgre, evidentirano je 18 prekršitelja, koji nisu postupili sukladno nalogu komunalnog redara te je sve pri tom zatečeno na javnoj površini i uklonjeno. U pravilu prekršitelji po nalogu komunalnog redara i samostalno uklanjaju opremu, napisao je Dujela.

 

Komunalni redari vraćaju se s plijenom u crnim vrećama

Dujela je dodao pojedinosti o sankcioniranju ilegalnih prodavača: u slučaju preuzimanja opreme, obveza prekršitelja je uplatiti 87,60 € prekršaja za prodaju na javnoj površini van prostora tržnice. Zatim je potrebno platiti iznos od 66,36€ za odnošenje robe te 13,27 € za troškove postupka, naveo je resorni pročelnik.

Prekršitelji plaćanjem kazne od ukupno 167,23 eura, mogu dobiti nazad svoju robu.

- Nakon cjelovite uplate, prekršitelj može preuzeti svoje, dok su u nekim postupcima kontaktirane i druge nadležne sluzbe. Povrat uklonjenog je do sad proveden u polovici evidentiranih slučajeva, dok se procedure i postupanja komunalnog redarstva nastavljaju,  odgovorio je Dujela na novinarski upit.