Općinsko državno odvjetništvo u Zadru još je u fazi istrage događanja u biogradskom Aqua klubu koji je rezultirao smrću 54-godišnjeg zaštitara u svibnju ove godine, a zašto je policija podignula četiri kaznene prijave. I Državni inspektorat obavio je svoj dio posla oko zakonske regulacije rada zaštitara.

- Najnoviji razlog koji se navodi u odgovoru na novinarski upit je štrajk službenika.
U tijeku je istraživanje u ovom predmetu, obzirom da su u razdoblju od 5. lipnja do 28. srpnja 2023. državni službenici i namještenici ovog Državnog odvjetništva bili u štrajku, što je narušilo dinamiku rada u svim predmetima koji nisu hitne naravi, te će kada se za to ostvare zakonski uvjeti uslijediti državnoodvjetnička odluka u ovom predmetu, napisano je 4. kolovoza.

Krajem lipnja smo dobili drugačiji odgovor.

- U vezi vašeg predmeta u koji smo zaprimili zapisnik o obdukciji u odnosu na osobu koja je preminula u klubu Aqua, o čemu ste izviješteni ranijim e-mailom od 12. lipnja 2023., kao i o tome da je u predmetu otvoreno istraživanje, izvješćujemo Vas da ne možemo izvijestiti javnost o sadržaju nalaza i mišljenje stalnog sudskog vještaka spec. sudske medicine, iz razloga što je na temelju odredbe čl. 213. st. 3. Zakona o kaznenom postupku postupanje ovog Državnog odvjetništva nakon dostave obavijesti o provođenju dokaznih radnji osumnjičenicima nejavno, te nakon što se provedu sve potrebne dodatne dokazne radnje i istraživanje bude dovršeno - a još uvijek nije, u predmetu će biti donesena konačna državnoodvjetnička odluka, pa će se moći odgovoriti na Vaš upit.

Polovicom srpnja nismo dobili nikakav odgovor na isto novinarsko pitanje.