Poštovani, vezano za članak koji ste objavili  kolegijalno Vas molim da u skladu s čl. 40. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13), odmah objavite ispravak netočnih informacija. Naime, u tekstu kojega ste objavili objavljen je niz neistina.

Što se tiče sporne fotografije koju smo objavili, razvidno je da je ženska osoba na fotografiji u bazenu zamućenog lica, pa nema riječi o njenim prekršenim pravima.

U vašem članku je objavljena netočna informacija da sam se posljednje tri godine nametljivo ponašao prema Božidaru Kalmeti.

Božidar Kalmeta javna je osoba koju portal ZADAR News, ali i ostali mediji i slobodni novinari godinama istražuju. On je i uskočki optuženik za teška kaznena djela. Pravo novinara je da istražuje, pita i propituje, kao što je i pravo medija i redakcija da istražuju sumnjivu imovinu javnih osoba i političara. I to je ono što se u ovom slučaju dogodilo - novinari su radili svoj posao i isključivo zbog novinarskog rada i otkrića do kojih smo došli.

Nevjerojatna je činjenica da se novinarima protupravno oduzima novinarska oprema i da ih se više od osam sati drži u pritvoru bez ikakvog pravnog osnova.