Cijena od 35 kuna kutije Domaćice iz jedne trgovine u Korčuli koju je poslao poznati nam Zadranin, ponukala nas je da vidimo koliko ta "škatula" najpoznatijeg proizvod Kraša košta u nekim zadarskim trgovinama.

Kako objasniti da u trgovini Tommyja, Domaćicu prodaju za 21 kunu, a da u Studencu košta 3.29 eura što je 25 kuna. Čak te cijene nije bilo ispod proizvoda već na blagajni, a blagajnica koja je jedina prodavačica u kvartovskom dućanu, rekla je kako im sustav ne radi.

I onda smo vidjeli kako to radi sustav velikog trgovačkog lanca Spar. Oni prodaju razne vrste Domaćice. Ona u duplo i to po originalnoj recepturi košta 4.49 eura. Ušteda je to s obzirom da se pojedinačna kutija koja nije kao što je nekad bila Domaćica, može kupiti po cijeni od 2,25 ili 2,89 eura.

Zašto je cijena Domaćice iz Korčule prevara kupaca? Na etiketi koju bi trebala kontrolirati inspekcija a nje nema kao ni prodavača, piše da se radi o količini od 500 grama. Je li itko vidio to pakiranje osim onog od 300 grama i dvije kutije koje ukupno teže 600 grama?

Iz vrha turističkog sustava skoro su novinare proglasili krivcima za srpanjske rupe jer su medijski upozoravali na deranje s cijenama. Za nebulozno visoke račune,  nema suvislog opravdanja osim pohlepe koja kako svjedočimo pokreće zapadnu civilizaciju prema malom broju bogatih i sve većem broju siromašnih. 

Neki više neće sebi moći priuštiti ni Domaćicu koja je marketinški u neko doba bila obučena u kockice, ponosa hrvatske nacije. 

Cijena tog keksa na Korčuli veća je afera od lanjskog promašaja Kraša da je preimenuje u "Domaćica i umjetnica", "Domaćica i programerka", "Domaćica i menadžerica", "Domaćica i pravnica"... umjesto da to bude Domaćica - sirotica.

A Korčuli nažalost ostaje medijski status "deračine" domaćih i turista jer dobar glas nadaleko se širi.