Upravno vijeće Zavoda za prostorno planiranje danas će otvarati prijave na natječaj za ravnateljsko mjesto u toj županijskoj ustanovi.

Na natječaj, kako doznajemo, pristigle su dvije ponude. Uz Stjepan Gverić, prof. geog. javila se arhitektica Ana Đinđić, koja kao urbanistica radi u toj ustanovi. Gverić je odradio dva mandata, Njegov izbor 2015. godine nakon umirovljenja Nives Kozulić bio je čuđenje u javnosti s obzirom da nije iz struke.

Uz pet godina iskustva u struci, za ravnateljsko mjesto mogli su se javiti kandidati s diplomom arhitektonske, geografske, građevinske ili ekonomske struke.
Kome će biti naklonjeno Upravno vijeće i po kojim kriterijima, znat će se po donošenju odluke o tome tko će dobiti mandat na četiri godine.

Sam podatak da Upravno vijeće Zavoda vodi osoba iz struke koja često zna kočiti prostorno planiranje, a osobito arhitektonske projekte, ukazuje, da u toj ustanovi nema velikih promjena.

Predsjednik Upravnog vijeća do 2021. godine godinama je bio Miljenko Domijan, umirovljeni konzervator. Ispada da je to nasljedno mjesto, pa je župan umjesto Domijana tu imenovao pročelnika Konzervatorskog odjela u Zadru, Igora Miletića. Domijan je tada odlukom župana bio imenovan za novi mandat na svega pet dana prije nego je razriješen.

Ostali članovi su arhitektica Renata Čobrnić, Željko Letinić, Nathalie Dijoux Bralić te Doris Mikuličić.