Šesti Sajam otočnih proizvoda "Od Luna do Fortice" u Vlašićima na otoku Pagu okupio je velik broj posjetitelja i izlagača. Uživali su u vrhunskim otočnim proizvodima i gastronomskim delicijama; siru, vinu, ribi, maslinovom ulju, povrću, medu, slasticama i kolačima. Bilo je tu i originalnih paških suvenira; od maslinovog drva, aromatičnih i ljekovitih biljaka i prirodne kozmetike. 

Vrijedne paške čipkarice Jasna Magaš i Marijana Paro šivale su pašku čipku, a održana je i modna revija nošnji otoka Paga kako bi posjetiteljima predstavili bogatu kulturnu i tradicijsku baštinu. Na Sajmu su nastupili i pivači na kanat iz Kolana, Emil Oštarić i Dubravko Pernjak i Darijo Šupraha na mišnicama iz Paga. Za dobru zabavu i atmosferu pobrinula se klapa Nevera iz Rijeke, a članice Udruga Kissa izvele su plesnu točku "Mom otoku".

Vesna Karavanić, direktorica TZ Grada Paga i Ana Žunić, predsjednica udruge Volim Vlašići, uručile su Jani i Zvonku Galiču, bračnom paru iz Slovenije prigodne poklone za vjernost destinaciji i 23 godine ljetovanja u Vlašićima. U sklopu Sajma održana je lutrija i podijeljene bogate nagrade otočnih proizvođača.

- Ovim putem zahvaljujemo izlagačima, izvođačima, pokroviteljima i sponzorima manifestacije: TZ Grada Paga, Gradu Pagu, TZ Grada Novalje, TZ Općine Povljana , Općini Povljane, TZ Općine Kolan, Općini Kolan i Zavičaju iz Vlašića. Posebna zahvala ide svima koji su nam pomogli da se ova vrijedna manifestacija održi, poručuju iz udruge Volim Vlašići.