Trgovačko društvo Eko d.o.o. kao nositelj Centra za gospodarenjem otpadom raspisao je natječaj za jedno od najvažnijih radnih mjesta - voditelja Mehaničko - biološke obrade.

 Na toj MBO tehnologiji zasniva se strategiji gospodarenjem otpadom u Hrvata pa će tako biti u Biljanim Donjima. Zadar je MBO pogon svojedobno trebao graditi na Bokanjcu a raskid tog ugovora još se uvijek vuče po sudu.
Pogon za mehaničko-biološku obradu otpada (MBO) trebao bi se završiti krajem kolovoza, a montaža oprema do 16. listopada nakon kojeg počinje pokusni rad Centra.

Izvođenje montažnih radova postave fasade, ploča hodnika tunela, krovopokrivački radovi, montaža tehnološke opreme te EE instalacija i protupožarnih instalacija, stanje je na MBO pogonu kojeg je prošlog tjedna na Gradskom vijeću iznio direktor Dino Perović.

Stanje gradnje MBO pogona u travnju 2023. godine

Budući voditelj MBO što su TD EKO pretvorili u radnu jedinicu, ujedno će biti pomoćnik rukovoditelja operativno - tehničkog sektora. Kandidati trebaju imati visoku stručne spreme tehničkog ili biotehničkog smjera te tri godine radnog iskustva.

U natječaju koji je objavljen i u Narodnim novinama, navode se i očekivanja od budućeg zaposlenika. Među ostalim, on je odgovoran za postrojenje za mehaničko-biološku obradu sa svim tehnološkim procesima, koordinira te organizira rad i rukovodi poslovanjem tehničkim procesom rada radne jedinice ali i izrađuje plan i program rada.
Mora poznavati jedan strani jezik te biti digitalno pismen. Prijave za ovaj posao primaju se do 18. kolovoza a adresa TD Eko, mada je uprava preselila u zgradu u Biljanima , ostala je i dalje na Autobusnom kolodvoru.