Kako ćemo kadrovski grobarima pokriti novo groblje u Crnome, kada ih ne možemo naći dovoljno niti za postojeće?, pitao je na sjednici Gradskog vijeća Roko Tadin direktora Nasada Josipa Krnčevića, koji je „branio" relativno uspješnu godinu, koju je ovo društvo završilo s 400 tisuća kuna u plusu. Ipak, sjenku na taj rezultat, po Tadinu, baca činjenica da su plaće i dalje male te neprivlačne onima koji bi trebali obavljati ovu djelatnost.

- Još i dobro funkcioniramo s 56 zaposlenika koji u brutu primaju 6.200 kuna plaće. Kako ćemo s takvim plaćama privući mlađe ljude? Prijavljuju nam se mahom stariji ljudi koji nemaju drugog izbora, pa imamo problema i s bolovanjima, naveo je Tadin.

- Iskreno, Imam mlađih pogrebnika, ali niti jednog starijeg ne bih mijenjao za mlađeg. Kad dolazite u kuću pa ne pozdravite obitelj pokojnika, imate kasnije problem kada dođu platiti sprovod. Za vrtlara volim primiti mlađu osobu, za grobara volim primiti nekoga tko je srednjih godina nego od 18. Imamo dovoljan broj pogrebnika, iako ih nikada neće imati kao prije 10 ili 15 godina. Jako je teško naći profil čovjeka za takav rad, odgovorio je Krnčević, kojemu je Irena Dragić (SDP) poručila da poveća plaće pa će se naći i dovoljno pogrebnika.

Nasadi su, odgovorio je Krnčević, prošle godine plaće podignuli za 10 do 11 posto, ove godine oko 8 posto, s tim da su počeli davati i hranarinu kao neoporezivi dohodak.

- Ako itko brine o radnicima tvrtke onda ja o radnicima Nasada brinem, spreman sam od svojih prava odustati kakio bi njima bilo bolje, rekao je.
Objasnio je i nenaplaćena potraživanja od korisnika u visini od 2,5 milijuna kuna. Riječ je o nenaplaćeni grobnim pristojbama, koje ne opterećuju poslovanje tvrtke ni na koji način.

- Moramo ih evidentirati, jer se grobno mjesto gubi 15 godina nakon neplaćanja pristojbe, a nakon 30 godina trajno, ide na natječaj i prodaje se.