Kavkoća mora pokazuje izvrsne rezultata a mi smo ti koji smo na tome radili, pohvalio se direktor Odvodnje, Grgo Peronja u odgovoru na pitanja vijećnika na ovotjednoj sjednici.

Ako itko radi na kvaliteti mora, onda je to Odvodnja koja je pročistila 5,2 milijuna kubika. U lancu od 20 crpnih stanica, može se dogoditi incident koji se dogodio u Jazinama. Došlo je do kvara elektronike zbog prevelike vrućine. Silno mi je drago na to kako smo osjetljivi na prelijevanje u jednom danu a godinama smo trpili smrad iz Jazina. Mi više nemamo niti jedan izljev u more, ponovio je Peronja, a osobito ga nema na plaži Borik. Zadnje naše cijevi su kod Yachtinga, obranio je direktor Odvodnje bilo kakvu odgovornost tog gradskog poduzeća.

Kao i provokaciju vijećnika je li se zbog njegove mirovine čeka sa spajanjem Vodovoda i Odvodnje. - Oba poduzeća su spremna ali Vlada još nije dala naputke na Uredba koja je donesena u travnju, demantirao je Peronja pitanje vijećnika.

 To je jedan od EU uvjeta kako bi se provela racionalizacije poslovanja vodovodnih poduzeća i lakše povlačili novci iz EU fondova.

Odvodnja je u tom do sada bila uspješna preko krovnog poduzeća Hrvatskih voda.
Ali još nisu uspjeli riješiti problem retencijskog bazena u uvali Maestral koji se kao problem u javnosti vuče 15-ak godina.

Peronja je pojasnio kako su morali napraviti analizu pješčenjaka na teške metale da bi u dogovoru s Čistoćom mogli izvaditi 500, 600 tona pješčenjaka iz tog bazena. - Dobili smo analizu krajem 6. mjeseca. Tada smo odlučili to fanganje (grabljanje s  dna) odgoditi za 9. mjesec kako ne bi izazvali neželjene posljedice - neugodnog mirisa i uzburkanog mora u uvali Maestral.

Direktor Odvodnje podsjetio je i na povike na radove koje su dolazile od stanara Bokanjca. - Sada kad se tamo završila aglomeracija, uredile i osvijetlile ulice, to je posve novi kvart. Tražio se tehnički pregled i bit će u kolovozu pa ćemo davati priključke, najavio je Peronja na Gradskom vijeću te se pohvalio kako je Zadar prešao 80 posto spojenosti na kanalizaciju.