Idućeg tjedna bit će objavljena drugi upisni rok na zadarskom sveučilište na kojem je ostalo slobodnih mjesta makar je bilo 6 tisuća prijava maturanta kojima je studij u Zadru bio jedan od izbora. 

Rezultati prvog kruga pokazali su standardni interes za određene studije i veliki podbačaj  nekih studija a da to nisu klasični jezici.

Apsolutni je rekorder Anglistika na koju je upisano 63 brucoša, a nakon toga slijedi Pedagogija sa 60, Sestrinstvo 52, Menadžment 51 popunjenim mjestom. Na Odjelu psihologije upisalo se 45 studenata kao i na Učiteljskom studiju, Informacijskim znanostima i Sociologiji. Kulturu i turizam koji dugo godina bio trendovski studij, upisalo je 35 studenata 1. godine, a izvanredni studij tek dvoje.

Na redoviti i izvanredni studij Predškolstva upisano je ukupno 70 kandidata.

Od ostalih stranih jezika, na zadarskom sveučilištu najbolje kotiraju Njemački jezik i književnost s 26 upisanih. Francuski je upisalo njih 15, Talijanski 17, Španjolski čak 21 dok je Ruski upisalo njih 6 a kvota je za taj dvopredmetni studij 40 mjesta.
Sveučilište u Zadru je u travnju donijelo plana upisa za akademsku godinu 2024/25 sa 1 276 mjesta plus kvota od 82 mjesta rezervirana za strane državljane.

 I dok je Teološko-katehetski studij upisao samo jedan brucoš što je presedan s obzirom na 27 mjesta, ove godine je poražavajuća situacija na Odjelu za Hrvatski jezik.  Od 37 mjesta popunjeno je tek devet. Po dvoje brucoša upisali su Grčki jezik te Latinski. Nisu dobre brojke ni na studiju Primijenjene geografije - od 27 mjesta u prvom roku je popunjeno 8,.  Kvotu od 37 mjesta na dvopredmetnom studiju Povijesti popunilo je 17 studenata. Poražavajuće je i na Odjelima arheologije koju je upisalo 11, a Filozofiju svega 10 studenata.

Izvanredni studij Nautike i tehnologije pomorskog prometa od 32 je mjesta popunio  tek 7. dok ih je na izvanrednom Brodostorjarstvu tehnologije pomorskog prometa tek troje  a 32 su mjesta. Na Učiteljski studij u Gospiću upisalo se svega 3 studenata na 37 slobodna mjesta.