Tri godine neodržavanja dm millennium jumpa ostavilo je traga.

Zbog toga je prema Nevenu Stojakoviću, idejnom začetniku, prijavljeno nešto manje osoba nego li zadnje godine održavanja u kontinuitetu kada je masovni skok s rive bio glavni događaj ljetne sezone.

Ali velika je i dugačka zadarska riva na kojoj blješti novi kamen i produžen je mul da se dvije tisuće sudionika ne bi raširilo na potezu od skoro 900 metara.

Voditelj Franjo Ridjan u svojoj se animaciji posve srodio sa zadarskim navikama i odnosom prema rivi koja formalno više nije kupalište nego lučko područje. I nitko ne bi rekao da je do jučer bilo gradilište.

Najviše je skakača bilo na prvom od četiri skok kada su sudjelovali i pripadnici Latice kojima ide dio humanitarnog priloga od ulaznice. Od prodaje ručka koji je kažu oni koji su ga jeli bio odličan, prihod ide udruzi djece s teškoćama u razvoju s Lošinja.

Kao glavni sponzor i pokrovitelj akcije dm je omogućio dermatološki pregled sudionicima skoka i građanima sa strane dermatološki pregled.

Zadarska riva pretvoren je u veliku plažu na kojoj pristaje  ljetna lijena i plesna glazbe a dm millennium jump privukao je uglavnom mlađe sudionike. Nitko se nije imao na što žaliti iako je Hitna bila u pripravnosti s nekoliko manje intervencija.

Povratak nakon tri godine radova i korone dočekan je s radošću. Nju su s onima kojima je ovo bio prvi doživljaj podijelili Zadrani koji ne preskaču dm millennium jump. Nije moglo proći bez Šime i Ante.

Ministar Erlić i pročelnik Ćurković prvi put su doveli i svoju djecu a nakon prvog skoka, odveli su ih na sladoled. U svakom slučaju oni su političari koji su skokom u more neslužbeno otvorili obnovljenu zadarsku rivu.

Podršku su na moru dali Kaljani koji su ispred rive obavili defile uoči svoje Tunare ali i Ive Ivanković, vlasnik najstarije zadarske jedrilice Aldebaran. Obnovljena riva ipak je veliki pomorski događaj u Zadru.