Ništa prije roka a kamoli završetak radova na dijelu Murvičke - počeli s početkom ožujka a završili 29. srpnja. Točno kako je najavio pročelnik Robertino Dujela koji je svojedobno rekao kako će mu obnova Murvičke biti izazov.

Ona to još uvijek je s obzirom da se obnavlja na dijelove. Prvo je prošle jeseni mijenjan kolnik na potezu od tvornice kruha preko raskrižja Lidla do dijela od skretanja prema Mostarskoj do rotora.

Nakon toga su otvoreni radovi ispod Lidla do raskrižja s Mostarskom ulicom zbog ugradnji većih cijevi kanalizacijske i  novih za vodu.  To je naknadno podvučeno pod  EU aglomeraciju zbog velike stanogradnje uz  Murvičku.

Moglo je to biti završeno prije roka kako je iz Filiusa najavljeno direktoru Odvodnje ali nije. Grgo Peronja je o tome govorio i na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća. 

- Ja nemam najavu da su tražili produžetak roka. Oni imaju još samo asfaltirati, kazao je Peronja na vijećničko pitanje.

 Da nije Filius asfaltirao i radio po drugim gradilištima aglomeracije, sigurno su mogli završiti prije mjesec dana. Ali zato je na Putu Murvice preko noći iscrtana signalizacija.

Jutros je na Murvičkoj, točnije kod rotora postavljana signalizacija za nove radove. Dio ceste je raskopan kao i nogostupa na strani prema Bulevaru.

Na gradilištu bageri i valjak i neće biti prolaza kroz rotor prema Ulici Ante Stračevića na raskrižju za Smiljevac i obrnuto.