To što je zatvorena Ledana, ne znači da nema buke basova s Poluotoka koji ne daju noću spavati i čuju se na vrh Bulevara.

U gradskoj povijesnoj jezgri ostao je susjedni noćni klub Svarog koji ima dozvolu Gradonačelnika da može bučiti do 3 sata. To je jedini glagol koji se može upotrijebiti za nevjerojatnu potrebu ugostitelja da puštaju nepodnošljivo glasnu glazbu čim otvore svoja vrata. U tom dijelu Grada, gledanje filmova na otvorenoj sceni Kino Zone u nedjelju od 21 sat nadjačat će buka ujednačenog ritma elektronske muzike.

A kada taj isti zvuk, još jači, natjera stanare u kamenoj kući na rivi da sve zatvore jer im razara svaki atom tijela, onda se to zove teror nad građanima.

Prije dva dana dogodio se takav "teroristički čin bukom" na zadarskoj rivi, točnije kod Morskih orgulja. Bezlični zvuk morem se širio do Kolovara. Pozvana je u pomoć policija, ali ništa nije mogla jer, kazali su, taj koji proizvodi buku ima dozvolu Grada Zadra. Iz Odjela za gospodaranje imovinom su i naplatili zakup prostora na rivi.

Radilo se o promociji određenog pića, a trebalo je privući turiste. Kako? Bukom.
Na teren su poslani i komunalni redari.

Kakve koristi zvati redare noću, kada oni kako je to priznao pročelnik Robertino Dujela na sjednici Gradskog vijeća, nemaju uređaj za mjerenje buke. Istina da postoje aplikacije na kojima se ona može odrediti, ali to nije službeno. Ni Državni inspektorat nije imao taj uređaj, nego su morali angažirati ovlaštenu tvrtku. Bez mjerača buke ne možete utvrdili prekršaj, ustvrdio je Dujela. 

Zašto ga Grad nije kupio ako je donio odluku o prekoračenju buke. Njom je propisano ponašanje i kazne koje na licu mjesta mogu naplatiti komunalni redari. Iako je to spušteno na njih, oni mogu samo upozoriti. Problem buke iz Države su spustili na službe jedinice lokalne uprave kao što su pomorsko dobro htjeli prepustiti redarima.

Građani i dalje mjere buku svojim ušima. U pomoć jedino mogu zvati policiju,  tražeći pravo na miran san i zaštitu od prekomjerne buke s otvorenog.