Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar i Odjela kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 53 i 63 godine, koje se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Naime, u sklopu kriminalističkog istraživanja na jednom zadarskom otoku obavljene su pretrage temeljem naloga nadležnog suda, tijekom kojih je od 53-godišnjakinje oduzeto oko 21,35 grama marihuane, oko 7,28 grama sušenih Psilocybin gljiva, 13 stabljika konoplje tipa marihuane te 6 staklenih posuda s oko 2622 grama nepoznata masti zelene boje, za koju se sumnja da je prerađevina marihuane.

Ovakav način prerade već je zabilježen na zadarskim otocima. U srpnju prošle godine zadarska policija je također pronašla staklenku majoneze sa zelenim sadržajem, odnosno mješavinom svinjske masti i marihuane. Zanimljivo je da se u oba slučaja radi o muškarcima starosti preko 50 godina.

Od 63-godišnjaka koji je bio obuhvaćen novom akcijom oduzeto je 49 komada stabljika konoplje, koje su bile zasađene u plasteniku i za koje je vještačenjem utvrđeno kako se radi o stabljikama konoplje tipa marihuana.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, protiv oboje osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Protiv 25-godišnjeg hrvatskog državljanina, od kojeg je policija tijekom navedenog kriminalističkog istraživanja oduzela oko 0,73 grama marihuane te vrećicu s oko 8,85 grama gljiva Psilocybin, podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanu zlouporabe droga.