Upisivanje djece u na brzinu adaptirane prostore mjesnih odbora jedina je gora stvar od sadašnje situacije u kojoj je neupisano 330 djece, rekao je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnik SDP-a Daniel Radeta. Među onima koji vrtić nisu dobili je i njegovo dijete, no on ga svejedno ne bi dao u takve prostore.

- Niti jedan taj prostor nema minimalne uvjete za vrtić, pročelnik Nekić nije čak uspio dobiti uporabnu dozvolu za vrtić Višnjik 3. Dobro je da se pokrenula rasprava, da se o ovom problemu govori, ali to je samo saniranje štete, skretanje pažnje s činjenice da je 330 djece neupisano. Nekić je zadnji put rekao da moje dijete neće dobiti vrtić dok je on pročelnik, molio bih ga da to uskladi sa statutom vrtića, jer ispada da sam ja roditelj svih 330 neupisanih.

Nekić je odgovorio kako će se prostori prilagoditi zahtjevima vrtića te će se rješenje ishoditi jednako kao za Višnjik 3.

- Morate voditi računa da se, kad ga tjera velika nevolja, čovjek mora suprotstaviti birokratiziranosti procesa. Ja se kao pročelnik nekim svojim potezima bunim protiv birokracije i želim da se stvari pojednostave jer odgoj i obrazovanje ne mogu čekati. Nesretan sam dok imamo i jedno neupisano dijete, odgovorio je Nekić, demantirajući da je rekao kako se Radetino dijete neće upisati te će se, ako on nađe takvu snimku, zapaliti na trgu.

- Svi su čuli vašu izjavu, molim Vas da ne izazivate požare na trgu jer smo čuli u kakvom je stanju vatrogasna postrojba. Ako ne možete naći drugo rješenje, predlažem da se djeca smjeste u Centar za mlade koji nam zjapi prazan, i da se pretvori u Centar za buduće mlade, replicirao je Radeta, aludirajući na štrajk dijela vatrogasne postrojbe.

U raspravu se uključio gradonačelnik Branko Dukić, koji je rekao da će prostori mjesnih odbora imati potrebne minimalne tehničke i sanitarne uvjete, no to je privremeno rješenje. Centar za mlade neće se pretvoriti u vrtić, za njega će se pronaći rješenje. Prostor je praktički gotov i vijećnici moraju pronaći zajednički jezik oko modela upravljanja, istaknuo je.