Antonio Bujačić iz Malog Lošinja prošle je godine preveslao 18,5 nautičkih milja između otoka Lošinja i Raba, a sve s humanitarnom notom. Jedan zaveslaj za deset kuna, kako bi u projektu „Veslajmo za one koji ne mogu", pomogao rekonstrukciji novodobivenog prostora za rad s djecom u gradu Malom Lošinju. I ove godine, točnije u subotu nastavlja s projektom i ide korak dalje, donosi Morski.hr.

- Prošle godine smo tako sveukupno skupili 33 500 kn. Ove godine, veslam od uvale Mrtvaška na jugu otoka Lošinja do Morskih orgulja u Zadru. Udaljenost je 43 milja, planirani put je 12 - 14 sati (s pauzama), odnosno oko 25 000 zaveslaja, kaže Bujačić.

Kreće u subotu (29. srpnja) u 02 h ujutro, a planira doći oko 15.00 u subotu popodne na Morske orgulje.

- Humanitarno se skuplja za udrugu s Lošinja ("Ruka u ruci" - bavi se s djecom s poteškoćama u razvoju i invaliditetom) i udrugu iz Zadra ("Mali Princ" - bavi se s razvojem djece s DOWN sindromom, ujedno priprema ih se za prvenstvo u Turskoj u ožujku 2024. godine TRESOME GAMES) - pojašnjava ovaj hrabri i plemeniti mladi čovjek.

Tko je voljan pomoći i uplatiti, može na žiro račun udruge "Ruka u ruci" koja će kasnije podjeliti sredstva zajedno s udrugom iz Zadra "Mali Princ".

BROJ ŽIRO RAČUNA: Udruga "Ruka u ruci" (Mali Lošinj) HR 5424070001100056293.