Vijećnika Antu Kolegu na sjednici Gradskog vijeća zanimalo je može li se s najmoprimcem nekadašnje Jadrolinije na Liburnskoj obali raskinuti ugovor o korištenju javne površine zbog njegovog evidentnog kršenja. Naime, bez dozvole je postavljena velika nadstrešnica koja je po nalogu komunalnog odjela uklonjena, ali smatra da to nije dovoljno kako bi se pokazalo da Grad drži do uvođenja reda.

- Mnogi otočani koji su tu kupovali karte pitali su me koja je kazna u slučaju tih protupravnih radnji. Evidentno je da je terasa uklonjena, je li tu bila i neka novčana kazna i je li moguće raskidanje ugovora o zakupu. Tvrtka Auctor Zadar koja je predstavljena preko vlasnice Valentine Koić je ista koja je u Starigradu bila uključena u neviđenu protupravnu gradnju u Parku prirode Velebit. Nedopustivo je da iste osobe rade javni nered u Općini Starigrad, a onda i u Zadru. Može li se kao konačna kazna raskinuti ugovor o zakupu?, pitao je Kolega.

Pročelnik Robertino Dujela rekao je da je nadstrešnica uklonjena po nalogu komunalnog redara u danom roku te nije pokrenut niti upravni niti prekršajni postupak. Pročelnik Tomislav Korona rekao je da raskid ugovora o zakupu javne površine nije ni mogao biti raskinut, jer još uvijek nije podnesen niti zahtjev društva za zakupom javne površine.

- Mi smo u tjednim razgovorima s vlasnicima i mislim da će to dovesti do otvaranja svih sadržaja, pa i javnih u objektu. Sve radnje nadziremo, imamo kontakte i navodimo nejasnoće, sve ono što navodi na protuzakonito djelovanje će biti sankcionirano, a u tom slučaju može biti i raskinut ugovor, rekao je Korona.