Donošenje novog prostornog plana jedna je od glavnih zadaća koju je pred svoje vijećnike i gradsku vlast postavio nositelj nezavisne liste Enio Meštrović. Na jučerašnjoj sjednici pitao je kada će novi prijedlog PP-a doći pred vijećnike.

- Inzistirat ćemo ne samo na proširenju zelenih površina, nego na smanjenju postotka izgradnje na česticama, jer se jedni na takav način može spriječiti ova betonizacija i smanjenje visina građevina. Imate toliko negativnih radnji u prostoru, od Belafuže s mastodontom, preko puta kampa gdje je bio luna park, gdje ste poništili vrijednost svih kuća sjeverno od te zgrade koja će imati 5 ili 7 katova. Tako ste ubili i kamp koji nema svoju privatnost. Ne znam koja je glava mogla glasati da jedan cijeli kvart izgubi pogled na more i izgubi intimu, rekao je Meštrović.

U novom prostornom planu inzistirat će na smanjenju postotka izgrađenosti na česticama. Do tada se građani mogu obratiti na komunalno redarstvo i sve nepravilnosti prije i poslije uporabne dozvole prijaviti na mail [email protected].

Pročelnik Darko Kasap rekao je kako su izmjene i dopune prostornog plana pokrenute baš zbog zelenila, parkirnih mjesta, povećanja parkovnih površina.

- Plan bi trebati gotov za 15-ak dana, na javnoj raspravi ga očekujem u rujnu, vidjet ćemo jesmo li zadovoljili sve ambicije i želimo li da se grad širi u nekim drugim smjerovima, rekao je Kasap.