NOVO

Ante Rubeša uz pratnju zaštitara napustio je sjednicu Gradskog vijeća, nakon što mu je ranije treću isključujuću opomenu izrekao predsjednik Marko Vučetić. Rubeša je zatražio da zaštitari to učine po službenom Vučetićevom nalogu, što mu je udovoljeno.
Vučetić je sjeo na predsjedničko mjesto, rekao da Rubeša ima pravo na svoj scenarij izlaska te naložio zaštitarima da provedu nalog. Po dolasku do njega zaštitar ga je zamolio da napusti vijećnicu, te je on to na kraju i učinio.

RANIJE

Rasprava o KK Zadar pokazala se kobnom za stabilnost još jedne sjednice Gradskog vijeća. Vijećnik SDP-a Nino Mrčela na Aktualnom satu je komentirao stanje u omladinskom pogonu kluba, navodeći kako je četvero juniora koji su osvojili naslov napustilo KK Zadar, da se nastavlja loša praksa kao u slučaju generacijskog talenta Duje Brale, da klub nema dugoročnu viziju pa mladi igrači ne vjeruju u svoju budućnost.

- Izdvajamo gradski novac za seniorski pogon, mladi igrači napuštaju klub a kasne plaće u omladinskom pogonu, navodio je Mrčela kojega je iz klupa prekinuo Rubeša:
- Ti si sukrivac, jer niste htjeli podržati klub. Normalno da odlaze, 120 posto love ide za seniorsku momčad. Napravio si sve da ta djeca nemaju opremu i grijanje, dobacio je Rubeša.

Predsjednik GV Marko Vučetić izrekao mu je opomenu, a kako mu je izrekao već dvije na početku sjednice, bila je riječ o trećoj, isključujućoj.

- Ne prihvaćam treću opomenu, jer nisam čuo ni prvu ni drugu. Imao sam pravo komentirati skidanje točaka s dnevnog reda. Nisam bio upoznat s njima. Pristajem na dvije opomene, nemojte me sada potirati ća, ispričavao se Rubeša.

- Ne možete nastaviti, dobili ste treću opomenu, napustite vijećnicu, proučio mu je Vučetić.
- Ja sam vam radio kampanju po gradu, išao sa zvučnikom i govorio ljudima da glasaju za vas, valjda imam pravo reći da vas ne podržavam.

Vučetić je odredio stanku od 10 minuta i zatražio da Rubeša napusti vijećnicu. To se nije dogodilo pa je Vučetić a jedina mogućnost bila je da Gradsko vijeće glasuje o opravdanosti treće opomene.

- Ne prihvaćam da kriminalci i izdajnici glasuju o meni. Morat ćete postupiti kao vaši prethodnici i pozvati zaštitare. Ja se maknuti neću dok vi, predsjedniče kojeg sam ja tu doveo, ne pozovete zaštitare, „zahvalio" se na ponudi Rubeša.

- Sudjelovali ste u mojoj kampanji jedan dan, da ste sudjelovali tri dana ni vi ne bi ušli u Gradsko vijeće, replicirao mu je Vučetić nakon što je već proglasio novu stanku, ovog puta - do stvaranja uvjeta za njezinim nastavkom, odnosno izlaskom Rubeše.