Iz Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjom hrvatskom državljankom, koju je sumnjiči za kaznena djela protiv gospodarstva.

Sumnjiči ju se da je kao odgovorna osoba društva s sjedištem na zadarskom području u vremenskom razdoblju od mjeseca veljače 2021. do veljače ove godine, neosnovanim novčanim isplatama oštetila trgovačko društvo. Neslužbeno se doznaje kako se radi se o Liburniji i slučaju u kojem je 41-godišnjakinja, kako je poznato, vratila novac koji je sebi isplaćivala.

Policijskim riječnikom, sumnja se kako je ona u svojstvu odgovorne osobe kojoj su kao takvoj povjereni poslovi obračuna, sa računa društva po osnovi redovnih osobnih dohodaka kao i po osnovi drugih novčanih naknada u proteklom razdoblju na svoje bankovne račune isplatila novčane iznose, koji joj ne pripadaju, čime je stekla nepripadnu imovinsku korist.

Pričinjena ukupna materijalna šteta navedenom trgovačkom društvu se procjenjuje na iznos od preko 18 tisuća eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičene se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog sumnje u Zlouporabu položaja i ovlasti te Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.