Hvalevrijednu inicijativu da se deficitarnim kadrovima dodijeli na korištenje šest gradskih stanova u novoj zgradi na Crvenim kućama zasjenila je činjenica da se ne zna po kojim se kriterijima oni dodjeljuju, istaknula je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Irena Dragić (SDP).

Pozvala se na izjavu budućeg rektora Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Josipa Faričića, koji je rekao da oni nisu sudjelovali u dodjeli niti je bilo internog natječaja za raspodjelu stanova.

- Ovo dovodi u sumnju dobre namjere, očito je da se oni dodjeljuju vama i HDZ-u bliskim kadrovima. Mislite li na isti način dodijeliti i ovih šest stanova? Ako mislite, u tome ćemo vas spriječiti, poručila je Dragić, no čini se da je s prijetnjom zakasnila, barem za jedan stan. Naime, gradonačelnik Branko Dukić je rekao da je baš jutros jedan dodijelio deficitarnom kadru iz Opće bolnice Zadar.

- Potpisao sam danas jedan stan, vjerujem da ću uskoro i drugi. Što se tiče Sveučilišta, oni će sami odrediti koji je to perspektivni kadar koji treba dobiti stan, nemam ništa s tim, rekao je Dukić.

- To potvrđuje moju sumnju u netransparentnost. Tko je predložio korisnika stana, je li proveden interni natječaj, na koji način je liječnik odabran? Po ovom što ste rekli pobuđujete sumnju da to radite vi, a ne sveučilište ili bolnica, replicirala je Dragić.

Pročelnik Tomislav Korona pojasnio je kako će OB Zadar i Sveučilište dati prijedloge prema kriterijima koje sami formiraju i napraviti listu po kojoj će Grad djelovati. Naravno, morat će zadovoljiti i općim uvjetima da nemaju drugu nekretninu na području Grada Zadra i sl.