Tankerska plovidba izvijestila je preko svog zagrebačkog odvjetnika Luke Rimca u objavi za Narodne novine kako su postali vlasnici 96,05 posto temeljnog kapitala što im daje 96,89 posto glasova na glavnoj skupštini Turisthotela.

Nakon što su kupili prvi paket dionica od 24.66 posto dionica za 416.118.543  kuna pa i drugi od tzv. velikih dioničara, Tankerska je morala dati obaveznu ponudu. Sve su dionice kupovali po 610 eura i došli su do 93 posto udjela u temeljnom kapitalu. U dodatnoj ponudi otkupili su preostale dionice od 73 dioničara li po cijeni po istoj  cijeni. Kad se k tome pridoda 3.172 vlastitih dionica, onda je to postotak od skoro 97 posto glasova koji premašuju limit od 95 posto s kojim će Turisthotel biti izlistan sa Zagrebačke burze.

Za kupnju 352 tisuće dionica Turisthotela, izračunom proizlazi kako je Tankerska plovidba uložila 214 milijuna eura. Time je stvoren određeni broj novih zadarskih miljunaša.

U njihovom revizorskom izvještaju se navodi kako je financiranje transakcija stjecanja dionica u 2023. godini u ukupnom iznosu od 154.367.626 EUR-a izvršeno je najvećim dijelom sredstvima novih kredita poslovnih banaka.

Preostalim dioničarima od koji su otkupili dionice, isplata će biti 27. srpnja. Na kraju te najveće transakcija u samom Zadru, ostalo je minimalno dioničara Turisthotela koji su prošlih godina dobivali dividendu. O njoj će ubuduće isključivo odlučivati Tankerska plovidba. Ona je kao brodarska tvrtka proširila svoje poslovanje na turističku branšu.