Vrijedno zemljište oko 25.500 metara četvornih zemljišta, za gradnju 350 stanova na Vidikovcu, u stečajnom postupku kupila je tvrtka Jadran Invest zadarskog poduzetnika Mladena Ninčevića. Njegov poslovni parner Didier Joseph Alberic De Witte, koji je u upravi Jadran Investa, bio je i vlasnik Horizont projekta, nad kojim je proveden stečajni postupak zbog nemogućnosti plaćanja kredita Novoj kreditnoj banci Maribor, odnosno irskom financijskom fondu Meadow star designated activity company, koji je 2016. godine pokrenuo ovrhu radi isplate oko 3,5 milijuna eura tražbina.

Vrijednost zemljišta u elaboratu iz 2019. procijenjena je na 2,25 milijuna eura, odnosno oko 90 eura za metar četvorni, s tim da je predviđeno da se može prodati i za manje, i to za tri četvrtine procijenjene vrijednosti (1,7 milijuna eura). Međutim, uslijedila je dramatična borba putem dražbe na Financijskoj agenciji, koja je krenula 28. lipnja.

Za razliku od klasičnih prodaja u stečajnim postupcima, ovdje zainteresirani mogu pratiti ponude drugih ponuđača i povisivati svoje. Oštra borba dovela je do povisivanja cijene koja je na kraju dosegnula 4,2 milijuna eura. Drugi investitor je odustao, pa je Jadran Invest uplatio iznos (31,6 milijuna u protuvrijednosti u HRK) i već se upisao u vlasništvo.

Prema urbanističkim planovima uređenja, kojeg je ranije izradio Konus i to baš po narudžbi Jadran Investa, na ovom području moguća je stambena gradnja srednje gustoće, odnosno 350 stanova. U neposrednoj blizini planiran je sportski centar Barutana, što će zasigurno doprinijeti atraktivnosti lokacije.