Preokret u izboru čelnog čovjeka Komisije za dodjelu gradskih stanova: novi predsjednik bit će dr. Damir Biloglav, koji je na prethodnoj sjednici glasujući za kandidata SDP-a Nina Mrčelu blokirao izbor Mate Lukića (HSP) koji je u tom trenutku imao dva glasa od potrebna tri.

Na prošloj sjednici za Lukića su bili Adela Frank (NL Enija Meštrovića) i Duško Vuković (Stranka umirovljenika), dok su za Mrčelu bili predsjednik Odbora za izbor i imenovanje Daniel Radeta i Biloglav.

- Glasao sam za Mrčelu kako bih blokirao izbor, tako ćemo dobiti na vremenu. Jednako je bilo i s Etičkim povjerenstvom, jer smatram da ovaj način izbora putem javnog natječaja nije dobar. Mi kao grad imamo dosta ljudi s besprijekornim karijerama, koji su u mirovinu otišli bez mrlje i svaki od klubova mogao bi predložiti barem jednoga takvoga, rekao nam je tada Biloglav.

Na novoj sjednici održanoj jutros pokazalo se kako je upravo on taj kandidat s potrebnim referencama. U prvom krugu Frank je sada s Radetom dala glas SDP-ovom Mrčeli, a kako se Biloglav telefonskim putem izjasnio suzdržanim, omjer glasova 2:1 nije bio dovoljan za Mrčelin izbor.

Predsjednik Odobra tada je iznio kompromisni prijedlog te je nakon konzultacije s Biloglavom njega predložio za predsjednika, a s time su se složili i Vuković i Frank. Tako će prijedlog s njegovim imenom sutra na sjednicu Gradskog vijeća.

- Ako gledamo način na koji su se birali članovi po kvotama, to mjesto i pripada Domovinskom pokretu, budući da Akcija mladih više ne sudjeluje u radu komisije. Bilo je bitno oformiti tijelo bez kojega se ne može dati gradske stanove na korištenje socijalno ugroženim građanima i sada je taj problem iza nas. Mi ćemo preko naše članice u komisiji Irene Dragić i dalje inzistirati na reviziji svih stanova socijalnih stanara, kako bismo bili sigurni da nema nepravilnosti, poručio je Radeta.