Na području općine Sv. Filip i Jakov u tijeku su radovi na projektu izgradnje širokopojasne infrastrukture tj. brzog interneta koja će obuhvaćati i područja Općine Galovac, Sukošan i Škabrnje.

Filip Dražić, član uprave Kotar Net, izjavio je kako se radovi odvijaju planiranom dinamikom te kako je suradnja sve četiri općine na razini. Svi građevinski radovi su dovršeni zbog sezone, no ostao je samo mali dio u Sv. Filip i Jakovu, koji će se nastaviti raditi u rujnu. U tijeku su monterski radovi, koji se tiču navlačenja i postavljanja kabela, a kao takvi nisu zapreka korištenju trenutnog interneta.

Projekt je, kažu, povijesno ulaganje u širokopojasnu infrastrukturu sljedeće generacije, tzv. autocestu budućnosti, a izgradnjom svjetlovodne mreže kućanstva, poslovni i javni korisnici ostvarit će mogućnost pouzdanog i brzog pristupa internetu. Danas je takvo vrijeme u kojem je Internet nužna infrastruktura, pojasnio je Dražić, te ovim projektom se ulaže u napredak.
Krajnji rok za dovršenje radova je 30.12. ove godine. Moguće je da bude gotovo nešto malo prije, no najdalje do početka iduće godine.

Vrijednost Projekta je 51.257.449,78 kn i sufinancira se bespovratnim sredstvima iz EU fondova s udjelom od 72,38%.