U Odjelu za gospodarenje gradskom imovinom nakon dva mjeseca ispravili su pogrešno objavljen natječaj za zakup javne površine na Branimirovoj obali za štand na kojem će se bukirati brodski izleti.

Na stranu što je to pomorsko dobro i trebao bi biti natječaj za koncesiju, a ne zakup, već je greška u iznosu tog zakupa. I ne mala. Bilo nam je to čudno kada smo objavili vijest o natječaju iz svibnja na kojem je početna cijena zakupa bila 3.318,07 eura. Ona je sada ispravljena na 663,61 eura za razdoblje do kraja listopada.

Isti taj iznos bio je u natječaju za zakup javne površine sa strane mosta na Obali kralja Tomislava. Međutim tu lokaciju nitko nije zauzeo iako je više puta povoljnija cijena nego li iznos koncesije koju je za istu namjenu davala Lučka uprava Zada na Liburnskoj obali.

Postavlja se pitanje znaju li u Odjelu za gospodarenje gradskom imovinom kojeg vodi pravnik Tomislav Korona raspisati natječaj?

Primjer tome je što su za terasu Branimira tek nakon rješenja građevinske inspekcije, natječaj za zakup javne površine morali pretvoriti u natječaj za koncesijsko odobrenje. Drugi primjer je natječaj za zakup poslovnog prostora za uređenje hotela. Grad je taj prostor iznajmio na pet godina jednom od tri ponuđača koji niti plaća zakup, niti ga je priveo namjeni i na kraju je tužio Grad Zadar za ništetnost ugovora.