U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru ispitan je 18-godišnjak zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela nanošenjem teške tjelesne ozljede.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 18-godišnjak 17. srpnja 2023., u Turnju, nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenikom, udario ga stolicom po glavi uslijed čega je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede, priopćio je u petak zadarski DORH. Kako je već u medijima objavljivano, riječ je o prijelomu lubanje.

Osim 33-godišnjaka, žrtva napada bio je i njegov 31-godišnji brat koji je prošao s lakšim tjelesnim ozljedama.

Zbog istog je slučaja policija prekršajno prijavila pet punoljetnika u dobi od 18, 20, 22, 23 i 27 godina te dva maloljetnika policija zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja, odnosno prekršaja iz domene Zakona o narušavanju javnog reda i mira.

S obzirom da su u događaju sudjelovale i maloljetne osobe, policija će putem izvješća izvijestiti nadležne institucije zbog poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 18-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.