U petak su otvorene ponude za uređenje i rekonstrukciju pješačko-biciklističkih staza i zelenih površina na obali Petra Krešimira IV. u Zadru. Grad Zadar pokrenuo je prethodno savjetovanje, a procijenjena vrijednost radova iznosi 960.000 eura bez PDV-a. 

Ovaj projekt renomiranog arhitekta Bogdana Marova obuhvaća uređenje zelenog pojasa s tri česme koje bi omogućavale konzumaciju vode na tri razine i postavljanje biciklističke staze duž prometnice Mihovila Pavlinovića i Zadarskog Mira 1358, odnosno od crkve sv. Frane do Sveučilišta. Projektom je predviđena i izrada automatskog sustava navodnjavanja zelenila.

Na natječaj su se javile dvije tvrtke, G.A.M.I.K. d.o.o. iz Podstrane koja je ponudila iznos od 863,323 eura te vodička Minigradnja s nešto višom cijenom od 953,297 eura.

Radovi finanincirani iz EU fondova i Fonda za zaštitu okoliša trebali bi započeti u listopadu, a očekuje se da će biti završeni za šest mjeseci, do proljeća 2024. godine.

Povjerenstvo će nakon ocjene ponuda ocijeniti koja je ekonomski najpovoljnija te odabrati izvođača za novu rundu radova na obnovi zadarske rive.