Gradonačelnik Branko Dukić osvrnuo se na današnjem Kolegiju na poslovanje gradskih tvrtki u 2022. godini, čija će izvješća biti prezentirana na sjednici Gradskog vijeća u utorak. Uz sve nedaće s kojima su se tvrtke suočavale, inflaciju i rast cijena energenata, rezultati su zadovoljavajući.

- Uz tvrtku Eko koja je zabilježila minimalan gubitak, jedino Liburnija bilježi minus u iznosu od 3,2 milijuna kuna, što je izravna posljedica enormnog porasta cijena goriva. U odnosu na godinu ranije rashodi za gorivo narasli su za preko pet milijuna kuna. Dodatno, uz sve probleme i u toj tvrtki je osigurano preko 226 tisuća eura više u odnosu na pretprošlu godinu za plaće i materijalna prava radnika. Ove godine osigurano je za plaće vozača preko 400.000 eura za novu povišicu i bolja materijalna prava otpremnina, jubilarnih nagrada, božićnica, uskrsnica i regresa te zakonom određena prava za noćni i rad nedjeljom i blagdanom, naveo je Dukić.

I u drugim trgovačkim društvima došlo je do povećanja plaća i materijalnih prava kako bi se zadržala kvaliteta i razina usluge.

- Nalazimo se u srcu turističke sezone i napori djelatnika gradskih tvrtki su veliki. Koristim i ovu priliku da zahvalim svima koji vrijedno obavljaju svoj posao i što sve funkcionira kako treba, rekao je Dukić.