Groupama osiguranje u sklopu humanitarno-sportske manifestacije Gem Set Hrvatska organizirala je radionicu prve pomoći kojoj su se priključili građani Zadra, kao i sportske zvijezde koje sudjeluju na događaju. 

U dva sata edukacije na platou Dvorane Višnjik, građani su vježbali kako spašavati živote koristeći opremu prve pomoći uz profesionalne alate za vježbanje i simulaciju ozljeda. Radionica je organizirana s ciljem promicanja odgovornosti i usvajanja konkretnih vještina za sigurno i što učinkovitije pružanje prve pomoći.

- Edukacije ovog tipa itekako su važne za zajednicu, pa tako i u svijetu sporta. Zato nas iznimno vesele ovakvi projekti koje ostvarujemo u partnerstvu s Groupama osiguranjem, gdje u sklopu manifestacija poput humanitarnog projekta Gem Set Hrvatska imamo priliku omogućiti širenje znanja prve pomoći svim građanima koje ih posjećuju. Zdravlje i sigurnost trebaju biti na prvom mjestu, izjavio je David Milić, voditelj Zaklade Marin Čilić.

Građani Zadra su se na samoj edukaciji iskušali u tehnikama kardiopulmonalne reanimacije (KPR) uz korištenje vanjskog defibrilatora (AVD) za reanimaciju otkucaja srca, kao i u pružanju prve pomoći za slučajeve gušenja i velikih vanjskih krvarenja. Kako bi radionica bila interaktivnija, a znanje pamtljivije, polaznicima su bile dostupne lutke za trening prve pomoći i masaže srca kako bi se što realističnije simulirali scenariji u kojima je potrebna prva pomoć.

- Toplo se nadamo da će se polaznici sada osjećati sigurnijima pristupiti drugim sugrađanima u pružanju prve pomoći kako bi naša svakodnevica bila sigurnija, izjavio je Matej Črep, predsjednik Udruge StEPP.