Bit će na knap sa završetkom radova, ali bit će milenijskog skoka nakon tri godine u subotu 29. srpnja, poručili su organizatori 14. dm millennium jumpa.

Ove smo godine dobili više prostora za još stotinu skakača u more na 15 metara produženom mulu, istaknuo je Igor Bačić u najavi tog kako je rekao najveselijeg događaja na Jadranu. Idejni tvorac, Neven Stojaković podsjetio je kako je s njima već druge godine organizacije pridružio dm koji podupire humanitarni karakter ove zadarske morske zabave. Polovica prihoda od kotizacije koja će ove godine iznositi 5 eura (za što se dobije i dar dm-a), namijenjen je maloj školi plivanja Latice za djecu s teškoćama u razvoju. Njima će se ove godine pridružiti i djece s Lošinja, doplovit će do zadarske rive članovi Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju „Ruka u ruci". Za njihovog člana namijenjen je prihod od ručka.

Dermatološki pregled sudionika tog zabavnog događaja također je plemenita namjera dm millennium jumpa. Pod vodstvom akademkinje dr. Mirne Šitum, šestoro dermatologa bit će na raspolaganju za pregled i građanima izvan ograde. Taj pregled dobiva sve više na važnosti, istaknuo je Stojaković, uz brojke kojima je tijekom proteklih godina otkriveno stotinu sumnjivih promjena na koži kod pregledanih a za desetoro njih je bilo u posljednji tren.

Zato je poziv na dm millennium jump uputio i regionalni direktor Marijan Doutlik. 

- Vjerujem da ćemo još jednom pokazati zašto je dm millennium jump jedinstveno događanje i da ćemo opravdati njegov status zaštitnog znaka zadarskog ljeta, kazao je Doutlik.

Uz četiri skoka i poruku "Together Again" koju će svojim tijelima oblikovati sudionici 14. dm millennium jumpa, program će voditi Frano Ridjan.

Domaćim i stranim skakačima pridružit će se i 20-ak djece iz Latice, najavila je ravnateljica vrtića Anita Rudić, kazavši kako je taj izvanstandardni program završilo 357 djece. S njima već osam godina radi trener plivanja u PK Zadar, Nikola Deković, koji je novinarima i organizatorima prenio iskustvo s polaznicima Latice te kako je u klubu na Višnjiku nazivaju Sreće u vodi.