Vraćena je ugostiteljska terasa kafića Bizarre na putu prema pijaci i slastičarnice Donat na Trgu sv. Stošije.

Oba spadaju u dva starija ugostiteljska objekta čiji se vlasnici u ljetnoj akciji uvođenja reda, morali prekinuti s radom na neko vrijeme.

Bizarre je ostao bez terase rješenjem komunalnih redara u prvom dijelu dogovorene akcije s Državnim inspektoratom i županijskim odjelom koji izdaje rješenje za Minimalne tehnike uvjete. Ugostiteljska terasa vraćana je ovih dana nakon što je vlasnik podmirio obaveze za zakup javne površine prema Gradu.

Je li Bizarre dobio MTU, to je pitanje na koje čekamo odgovor iz Županije i za slastičarnicu Donat.

Nakon desetljeća rada, otkrilo se kako oni za držanje vanjske terase nemaju sanitarni čvor za goste. Nisu ga imali ni u subotu, čemu smo svjedočili u subotu kada su iz Donata posluživali goste vani a neki su od njih htjeli ući u WC kroz vrata s oznakom Private. Ne možete, to je privatno, vikao im je konobar, ali im nije ponudio alternativu koja je prema rješenju Državnog inspektorata trebala biti uvjet za ishođenje MTU.


Očevidom je utvrđeno kako slastičarnica Donat ima WC za goste te je slijedom istog dobila minimalne uvjete za niske stolove na terasi ugostiteljskog objekta, odgovor je iz županijskog odjela kojeg potpisuje pročelnik Ante Sjauš. On nam je rekao da je očevid obavljen prošlog četvraka.

Saga o ugostiteljskim terasama u zadarskom središtu se nastavlja, osobito zato što Državni inspektorat provodi akcije u kojima su turistički inspektori iz drugih sredina u nadzoru ugostitelja i iznajmljivača.