Neuobičajena situacija jutros se dogodila na sastanku Komisije za dodjelu gradskih stanova, na kojem se nakon odlaska dosadašnjeg predsjednika Ante Rubeše trebao izabrati njegov nasljednik. Vijećnik Domovinskog pokreta dr. Damir Biloglav glas, naime, nije dao Mati Lukiću iz HSP-a, s kojim bi Domovinski pokret trebao izaći na sljedeće parlamentarne izbore, već kandidatu SDP-a Ninu Mrčeli. Glasanje je završilo 2:2 te je ovo tijelo tako i dalje bez predsjednika, što znači da se gradski stanovi i dalje neće moći dodjeljivati onima kojima su potrebni.

Na jutrošnoj sjednici za mjesto predsjednika uz Mrčelu i Lukića kandidirala se i Adela Frank, ali je ona svoju kandidaturu povukla. Duško Vuković očekivano je dao glas koalicijskom partneru iz HSP-a, kao i Daniel Radeta svom stranačkom kolegi Mrčeli. Za Lukića je glasala i Frank, ali je SDP-ovom kandidatu neočekivano podršku dao dr. Biloglav.

- Ja sam stekao dojam da je to sve skupa nepripremljeno, a radi se o važnom pitanju dodjele stanova potrebitima. Glasao sam za Mrčelu kako bih blokirao izbor, tako ćemo dobiti na vremenu. Jednako je bilo i s Etičkim povjerenstvom, jer smatram da ovaj način izbora putem javnog natječaja nije dobar. Mi kao grad imamo dosta ljudi s besprijekornim karijerama, koji su u mirovinu otišli bez mrlje i svaki od klubova mogao bi predložiti barem jednoga takvoga. U ponedjeljak imamo razgovore s onima koji su se javili, ali mislim da to nije dobar način, rekao je Biloglav.

Kaže i kako moguća koalicija Domovinskog pokreta i HSP-a za parlamentarne izbore, koja se najavljuje, nije razlog zbog kojega bi on dao glas nekome. Ako do koalicije dođe on će, kaže, razmisliti u kojem će pravcu djelovati.

Spominjalo se kako postoje određene tenzije pri slaganju lista za izbore, jer bi prvo mjesto u 9. izbornoj jedinici na zajedničkoj listi trebalo pripasti baš Lukiću kao predstavniku HSP-a.