U subotu, 15. srpnja u Zadru u Ulici Frane Alfirevića, nepoznati počinitelj je provalio u stan odakle je otuđio novac i zlatni nakit u vlasništvu 57-godišnjakinje.

Materijalna šteta je oko tisuću eura, a protiv nepoznatog počinitelja je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

Nadalje, zabilježeno je još 8 krađa.

S petka na subotu, 13./14. srpnja na predjelu Crvenih kuća, nepoznati počinitelj otuđio je skuter u vlasništvu štetu 19-godišnjaka.

Materijalna šteta iznosi više stotina eura.

U petak pak, 14. srpnja u Zadru na Poluotoku, nepoznati počinitelj je iz broda u vlasništvu 41-godišnjeg hrvatskog državljanina otuđio torbicu s mobitelom, ključevima od vozila te raznom dokumentacijom.

Materijalna šteta je nekoliko stotina eura.

Također u petak, 14. srpnja u Benkovcu nepoznati počinitelj je iz novčanika otuđio novac u vlasništvu 21-godišnje hrvatske državljanke.

Materijalna šteta iznosi više od 100 eura.

U subotu, 15. srpnja na predjelu Arbanasa, na štetu 25-godišnjeg državljanina Mađarske nepoznati počinitelj otuđio je električni romobil, vrijednosti nekoliko stotina eura. 

Sa subote na nedjelju, 15./16. srpnja u Biogradu nepoznati počinitelj je otuđio dva bicikla u vlasništvu 45-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Materijalna šteta iznosi oko 2 tisuće eura.

U nedjelju, 16. srpnja u Zadru na predjelu Poluotoka nepoznati počinitelj je otuđio novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu 38-godišnjeg stranog državljanina.

Također, u nedjelju 22-godišnjaku u Petrčanima i 38-godišnjem državljaninu Italije u Ninu, nepoznati počinitelj je otuđio mobitel.

Kaznenim djelom krađe, pričinjena im je materijalna šteta u ukupnom iznosu nekoliko tisuća eura.

Protiv svih nepoznatih počinitelja podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.