Tržnica na Maslini nakon mesnice dobit će i malu ribarnicu. Grad Zadar raspisao je natječaj za nabavu montažne kućice vrijedne 14.400 eura, a sredstva bi trebala biti osigurana kroz LAGUR Plodovi mora.

- U planu nam je postavljanje dviju montažnih kućica za ribarnice, jednog na ovoj tržnici, a drugog na Bilom brigu. Nositelj projekta je Grad Zadar kako bi se mogla osigurati stopostotna bespovratna sredstva. Nadam se da će procedura što brže završiti te ćemo ribarnicu uskoro imati u funkciji, kaže direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić.

Tržnica na Maslini (Meladi) nažalost nije potpuno zaživjela, a razlog se barem dijelom krije u nepostojanju parkirališta na kojemu bi se kupci izvan samog kvarta mogli zaustaviti. Uz mesnicu koja dobro funkcionira zauzeta su samo dva štanda, a jedna od mogućnosti koje se otvaraju je postavljanje kioska za proizvodnju slastica.

Mjesta ima i na preostalim tržnicama kojima gospodare Tržnice Zadar, a po broju slobodnih pozicija prednjače Veletržnica i pijaca na Poluotoku.

- Slobodnih mjesta na Veletržnici ima dosta, ali najviše jer ih je puno u ponudi. Malo se ipak osjetilo kako trgovci imaju manje voća, posebice trešanja i breskvi, zbog vremenskih nepogoda koje su imali na proljeće. Ipak, u globalu nemamo pad prometa u odnosu na prošlu godinu. Na Veletržnici je puštena u rad i solarna elektrana, tako da sam zadovoljan i tim dijelom priče, ističe Letinić.