Zadar Cruise Port - Putnička luka Gaženica, kojom upravlja najveći svjetski operater putničkih luka Global Ports Holding putem tvrtke Zadar International Port Operations d.o.o. (ZIPO), ponovo je u najužem izboru za World Cruise Awards u kategoriji za nagradu Najboljeg europskog terminala za krstarenja, izvijestili s jutros iz ZIPO-a.

Već treću godinu za redom institucija World Cruise Awards prepoznaje izvrsnost i kvalitetu Zadar Cruise Porta - Putničke luke Gaženica i time je svrstava u sam vrh globalnog sektora krstarenja.

World Cruise Awards prepoznaje i nagrađuje uslužnost i izvrsnost operativnih procesa kroz godišnji program dodjele nagrada. Dodjeljuju se u 26 kategorija koje obuhvaćaju putničke luke i terminale, destinacije i brodove.

Za nagradu Najbolje europske putničke luke nominirano je svega 13 luka. Jedina nominirana hrvatska luka i ove godine je Zadar Cruise Port - Putnička luka Gaženica. Osim Zadra, nominirane su još četiri luke iz portfelja Global Ports Holdinga, a to su Barcelona, Malaga, Valletta i prošlogodišnji pobjednik Lisabon. U tom užem izboru su također Civitavecchia, Monaco, Amsterdam, Oslo, Limassol, Kiel i Rostock.

- Činjenica da smo već treću godinu za redom direktno nominirani za ovu nagradu potvrđuje naša kontinuirana nastojanja da na globalnoj razini budemo prepoznati po izvrsnosti, uljudnosti i profesionalnosti. Doista nam puno znači da je struka prepoznala našu kvalitetu. Naš cijeli tim i svi naši suradnici izuzetno su ponosni na postignuto. S obzirom da će pobjedu odnijeti kandidat sa najviše glasova, ovim putem pozivamo sve, da u svega tri klika, glasaju za Zadar na web stranici, rekla je u povodu nominacije generalna direktorica ZIPO-a Rebeka V. Pevec.

Dobitnici nagrada bit će odabrani javnim glasanjem putem službene web stranice a koje je već započelo i traje do 15. rujna 2023. Pobjednici će biti objavljeni na trećoj World Cruise Awards gala ceremoniji koja će se održati 15. listopada 2023. u hotelu Atlantis The Royal u Dubaiu, UAE.

World Cruise Awards podržava razvoj, inovativnost i najbolje prakse na globalnoj razini. World Cruise Awards se razvio iz institucije World Travel Awards, koja trenutno obilježava 30 godina svojeg djelovanja.