U današnje doba digitalnije, turisti su itekako informirani o mjestu na kojem ljetuju.

To su praktične informacije, među kojima je i ona koja upozorava - čuvajte se taksista u Zadru - "oderat" će vas cijenom vožnje. I zato je jako puno turista u gradu koji su stigli avionom, nisu uzeli renta -a- car i uzdaju se u javni prijevoz.

Međutim, google maps nema informacije o javnom prijevozu u Zadru. Ne zna se koje su linije  od autobusnog kolodvora, gdje se ukrcat  u autobus za aerodrom, što je mnogima  izbor u odnosu na taksi vožnju koja može koštati i 100 eura, a kamoli da se preko Googla otkriju autobusna linija iz i prema trajektnoj luci u Gaženici.

Na to nam je ukazao jedan naš sugrađanin koji je slučajno čuo i kako turisti u jednom restoranu pričaju o tom nedostatku „najbolje destinacije u Europi".

-  To mi je bila potvrda kako je to stvarano problem, rekao je naš sugrađanin.  Zvao je on u Grad Zadar gdje su mu rekli da se nadaju kako će taj problem  biti riješen do jednog ljeta. Prošlog tjedna kada nas je nazvao radi toga, s TZ Grada Zadra koja se bacila na digitalno oglašavanje, nije uspio ostvariti komunikaciju ali je nazvao i Liburniju. Tamo su mu rekli da se radi na aplikaciji, što se ispostavilo da nije valjana informacija. Besplatna aplikacija za javni gradski prijevoz u gradu Zadru - Cytibus Zadar pojavila se 2017. godine ali nije povezana s Liburnijom.

Ali ima nade za „digitalne nomade" budući da je Liburnija partner Gradu Zadru u EU projektu ZOOM kojem je cilj povećati kvalitetu urbanog življenja korištenjem suvremenih tehnologija.
U sklopu ZOOMa bit će i  javni prijevoz  na googl mapi, koji kako su nam rekli u Liburniji neće tako brzo biti suživjeti - tek to treba platiti i napraviti.

Zna se da Google košta one koji imaju s njim ugovor ali Zadar je ipak turistički grad..